musefoodtech.com.tr

Pastörizatörler ve Isı Değiştiriciler

Pastörizasyon Nedir?

Pastörizasyon, sıvıların içindeki tüm patojenleri yok etmek amacıyla soğuk veya sıcak olarak ısıtıldığı bir işlemdir. Bu süreçte, plakalar üzerindeki contalar sayesinde sıcak ve soğuk sıvılar birbirine karışmaz. Kullanılacak ısıtma sisteminin özellikleri tamamen ürün gereksinimlerine ve elde edilmesi istenen sonuçlara bağlıdır. Sistem; ürün giriş-çıkış sıcaklıkları, çalışma basıncı, ısı değiştirici içindeki kabul edilebilir basınç kayıpları, ısıtma kapasitesi ve sıvıların türü ile miktarı gibi faktörlere göre tasarlanır.

Tüm makinelerimizde, yüksek hassasiyetli kontrol sistemlerine sahip ekipmanları tercih ediyoruz. Devrelerin veya elektrik kontrol ekipmanlarının bulunduğu paneller, suya ve buhara dayanıklı olacak şekilde tasarlanmıştır. Tüm ölçüm cihazları, yüksek hijyen standartlarına ve hassasiyete sahip olacak şekilde özenle seçilmektedir.

Pastörizasyon sürecinde iki farklı kontrol sistemi seçeneği sunulmaktadır:

  1. Dokunmatik ekranlı PLC sistemi: Bu sistemde tüm vanalar pnömatik tiptedir. Süt işleme süreci, ürün türüne bağlı olarak kolayca programlanabilir.

  2. Manuel vanalı PID sistemi: PLC sisteminden farklı olarak, bu sistemde manuel tip vanalar kullanılır. Ancak ısıtma vanası farklıdır ve oransal vana kullanılır. Bu sistemde, istenilen sıcaklık ayarlanabilir ve sabitlenebilir.

Panel içindeki tüm anahtarlar en yüksek kaliteye sahiptir. Kabloların ve diğer bileşenlerin panel içinde düzenli bir şekilde yerleştirilmesi sağlanır. Tüm malzemeler, anahtarlarda yüksek dayanıklılık ve tolerans sağlamak amacıyla özenle seçilmektedir.

Tüm yazılımlar Muse Food Tech tarafından geliştirilmektedir ve esnek, özel çözümler sunan bir yazılım altyapısı sağlamaktadır.

PLAKALI PASTÖRİZATÖRLER

PLAKALI EŞANJÖRLER

SALAMURA PASTÖRİZATÖRÜ

ELEKTRİKLİ PASTÖRİZASYON TANKI

ELEKTRİKLİ PASTÖRİZATÖRLER

PLAKALI DONDURMA PASTÖRİZATÖRÜ

BAL PASTÖRİZATÖRÜ

BORULU EŞANJÖR